Säännöt

 

 

JokikoneCup runkosäännöt

 • Vetouistelun Jokikone Cup 2019 koostuu kahdeksasta (8) osakilpailusta, joissa noudatetaan näitä runkosääntöjä ja osakilpailukohtaisia sääntöjä.
   
 • Kilpailu on venekuntakohtainen ja venekunnan henkilöstön muodostaa yksi (1) tai kaksi (2) varsinaista kilpailijaa, muun henkilöstön määrää ei ole rajattu, mutta kaikilta "apuhenkilöiltä" peritään lisämaksu 20€/hlö/osakilpailu. Alaikäinen perheenjäsen voi olla mukana ilman lisämaksua. Kaikki mukana olijat on ilmoitettava järjestäjille. Nais- ja nuorten (alle 18 v) venekunnat saavat osallistua kilpailuihin ilmaiseksi.
   
 • Venekunnan kipparille annetaan ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä kilpailunumero, jota käytetään kaikissa osakilpailuissa. Varakipparia voi käyttää yhdessä osakilpailussa. Varakipparia ei tarvitse nimetä etukäteen mutta, varakipparin oltava miehistönä vähintään kerran kauden aikana varsinaisen kipparin veneessä. (Seuranta tapahtuu kilpailujen jälkeen, cupin tuomarineuvoston päätöksellä kilpailusuoritus voidaan hylätä).

 

 • Osakilpailuissa pisteitä jaetaan 30 parhaiten saalista saaneelle venekunnalle: 1. 30 p, 2. 29 p, jne. Cupin lopputulokset määräytyvät kuuden (6) parhaan osakilpailujen perusteella. Tasapisteissä ratkaisevat parhaimmat sijoitukset ja näiden ollessa tasan arpa ratkaisee.

 

 • Cupin seitsemän (7) parasta venekuntaa saa paikan vuoden 2020 vetouistelun SM-kisoihin

 

 • Kilpailukalojen alamitat ja painokertoimet ovat osakilpailukohtaisia.
   
 • Kalat punnitaan "pyöreinä" ilman suolistamista, tainnutettuina ja pistettynä (kurkun saa katkaista). Kalat mitataan luovutettaessa ja väkivaltainen pituuden tai painon muuttaminen on ehdottomasti kielletty. Kalat mitataan suu kiinni leuan kärjestä yhteen puristetun pyrstön kärkeen. Järjestäjillä on oikeus tarkastaa kalat. Venekunnan jäsen vahvistaa punnitustuloksen allekirjoituksellaan. Kalastusalueen asettamaa alamittaa pienemmän kalan tuominen punnituksen aiheuttaa koko kilpailusuorituksen hylkäämisen. Jokaisessa osakilpailussa on tarkistusmittauspiste ennen varsinaista punnituspaikkaa.
   
 • Pyyntitavoista on sallittu ainoastaan vetouistelu (koneessa on pidettävä veto päällä), "lirkkiminen" ja heittouistelu (uistimet on laskettava veteen) on kielletty. Vapojen lukumäärä on korkeintaan kymmenen (10). Kilpailunjärjestäjällä on oikeus vähentää sallittujen vapojen lukumäärää.
   
 • Lailliset apuvälineet ovat sallittuja. Mahdollisista rajoituksista määritellään osakilpailusäännöissä, esim. kaksari, täkyraksi ja mahdolliset harjoittelurajoitukset. Plaanarikelkat on varustettava asianmukaisin lipuin, pois lukien siimaplaanarit. Liputtomalla kelkalla vetäminen on syy kilpailusuorituksen hylkäämiseen, tuomarineuvosto käsittelee nämä tapauskohtaisesti.

 

 • Kilpailuveneet eivät saa kohdata vesillä tai rantautua muualla kuin järjestäjien osoittamissa paikoissa muutoin kuin hätätilanteessa, joista on ehdottomasti ilmoitettava järjestäjille. Mahdollinen veneen vaihto on suoritettava kilpailukeskuksessa.
   
 • Kilpailijat saavat alueen kartan ja osakilpailusäännöt. Järjestäjillä on oikeus tarkastaa veneet ja varusteet kilpailutapahtuman aikana. Kilpailukortti on palautettava punnituspaikalle, vaikka kaloja ei olisikaan. Kilpailunjärjestäjällä on oikeus muuttaa sääntöä kilpailukortin palauttamisen osalta, mutta siitä on ilmoitettava kilpailunsäännöissä sekä kipparikokouksessa.
   
 • Häiritsevä käyttäytyminen ja roskaaminen niin vesillä kuin maallakin on ehdottomasti kielletty.

 

 • Osanottajat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan ja vastaavat veneidensä varustuksesta ja turvallisuudesta. 18-64 -vuotiailla tulee olla kalastuksenhoitomaksu maksettuna ennen kilpailun alkua. Palkinnoista mahdollisesti aiheutuvista veroista vastaavat kilpailijat.

 

 • Kunkin osakilpailun alussa pidettävässä kipparikokouksessa voidaan antaa runko- ja osakilpailusääntöjä täydentäviä määräyksiä. Kiista-asiat ratkaisee tuomarineuvosto. Protesti tulee jättää 15 minuutin kuluessa tulosten julkaisemisesta. Protestiajan jälkeen tulokset ovat lopulliset. Kilpailukohtaiset tuomarineuvostot nimeää kilpailunjärjestäjä.